Σάββατο 1 Δεκεμβρίου 2012

Παιδικό Ασπίδα-Ένωση. Ασπίδα ΑΠΣ-Χρυσούπολη

Αν υπήρχε τρόπος να ζυγιστεί το βάρος που είχαν στα πόδια τους οι παίκτες στο πρώτο δεκάλεπτο θα βλέπαμε να ζυγίζουν μερικούς τόνους.
Σημαντικό έως ολόκληρη χρονιά το παιχνίδι και όλη αυτή η πίεση ήταν εμφανής .
     Σε τέτοια παιχνίδια είναι λίγο υπερβολικό να ζητάμε αποτελεσματικότητα και θέαμα αλλά παρόλα αυτά μετά το πρώτο δεκάλεπτο άρχισε σιγά σιγά να υπάρχει ρυθμός και καλό θέαμα.
     Δίκαιη πέρα για πέρα η επικράτηση της Ασπίδας.
Καλύτερο σύνολο περισσότερες επιλογές  μεγαλύτερο πάθος και όρεξη για νίκη. Από την αρχή παρόλα τα λάθη πήρε κεφάλι 10 πόντων (15-5) και η έγνοιά της ήταν να καλύψει την διαφορά των 13 πόντων του πρώτου παχνιδιού.
Η Ένωση απλά προσπαθούσε να μείνει ζωντανή και κοντά στο σκορ. Δεν είχε τιςδυνάμεις να το καταφέρει  παρόλο που πίεσε . Το αποτέλεσμα δείχνει πως η ήττα στο πρώτο παιχνίδι ήταν ήττα πρεμιέρας παρά διαφορά δυναμικότητας.
  Η διαφορά των δύο ομάδων ήταν η πολύ καλή αμυντική λειτουργία της γηπεδούχου που ανάγκασε τους αντιπάλους να πέσουν σε πολλά λάθη .
Δεν άφησαν τα ατού της Ένωσης να πάρουν ευκαιρίες για εύκολο σουτ.
Τα ποσοστά ευστοχίας ήταν ακριβώς αντίστροφα με το πρώτο παιχνίδι.
   Την αστοχία του συνήθη σκόρερ Χ"Αντωνίου (21) και με τρία γρήγορα φάουλ , την κάλυψε με το παραπάνω ο Ερμείδης  (21) με την μαχητικότητά του.
  Οργάνωσε άριστα έτρεξε πολύ και συνάμα  σκόραρε .
Μπορεί να έβαλαν τα δύο τρίτα των πόντων οι δύο παραπάνω αλλά αν δεν υπήρχε η ομοιογένεια και η μεγάλη προσπάθεια  στην άμυνα των υπολοίπων  6 από τους 8 συνολικά που αγωνίσθηκαν των  Τσιπητσούδη -Καργίδη-Τσολακίδη -Γκίκα -Τσίλογλου -Τσολακίδη ίσως να ήταν διαφορετικό το αποτέλεσμα .
Και υπογραμίζω το ίσως όχι τόσο γιατί η Ένωση έδειξε πως θα μπορούσε να κάνει το κάτι παραπάνω αλλά σίγουρα θα είχαμε μια δύσκολη νίκη με μικρή διαφορά.
     Για δεύτερο συνεχόμενο παιχνίδι (πριν με ΓΑΣ ) έδειξε η φιλοξενούμενη πολλές αδυναμίες .



Η προσπάθεια του Γλανόπουλου Νο 11 (11)   99 γεννηθείς (αν γίνει καλή δουλειά έχει μέλλον)
του Παυλίδη επίσης Νο 5 και λιγότερο του Μαδεμλή Νο9 (9) δεν ήταν αρκετή.
   Τώρα μετά ελπίζει σε θαύμα για την πρόκριση .Θέλει να χάσει ο Αρίωνας την επόμενη αγωνιστική από την Ασπίδα και την 3η αγωνιστική  να κερδίσει αυτός με την σειρά του τον Αρίωνα για να έχει δύο νίκες δύο ήττες και  με τον Αρίωνα τρεις ήττες.
Μοιάζει με θαύμα αλλά μαθηματικά έχει ελπίδες.
Την ίδια στιγμή ο Αρίωνας με πολλές ελλείψεις  κέρδισε με χαμηλό όμως σκορ σε αντίθεση με ότι μας έχει συνηθίσει τον ΓΑΣ εκτός .
Από την μεριά της η Ασπίδα πέρασε στην επόμενη φάση και το μόνο που θα ξεκαθαρίσει θα είναι εάν θα πάει με 3 ή 4εις βαθμούς.
 Όλα θα κριθούν την επόμενη αγωνιστική στο τοπικό ντέρμπι
Αρίωνας -Ασπίδα 2001.
   

                       Στο τελευταίο παιχνίδι της ημέρας η Ασπίδα ΑΠΣ κέρδισε δύσκολα την Χρυσούπολη με 54-51 σκάζοντας κυριολεκτικά τον προπονητή της Π.Πεχλιβανίδη για μια ακόμη φορά με τα πολλά λάθη που έκαναν. Τόσο πολύ που λίγο έλλειψε να τους βάλει νυχτερινή προπόνηση μετά το παιχνίδι!!!!
Παναγιώτη το καλύτερο φάρμακο είναι ένα ποτήρι τσίπουρο και καλή καρδιά.


Οι μικροί της Χρυσούπολης τα πήγαν περίφημα και πάλεψαν για την νίκη. Ο Ν.Αμπελακιώτης θα πρέπει να είναι ευχαριστημένος από την προσπαθειά τους. 

  

10 σχόλια:

  1. το παιχνιδι του παιδικου αναμεσα σε διδυμοτειχο κ εθνικο ποσο ηρθε??

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. 62-60 gia deuterh fora k sto prwto paixnidi 62-60 eixe vgei

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. τ διδυμοτειχο νικησε κ τις 2 φορες???

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Ο ΕΘΝΙΚΟΣ ΝΙΚΟΥΣΕ ΜΕ 15 ΠΟΝΤΟΥΣ ΔΙΑΦΟΡΑ ΣΤΟ ΤΕΛΟΣ ΤΗΣ ΤΡΙΤΗΣ ΠΕΡΙΟΔΟΥ ΑΛΛΑ ΜΕ ΠΟΛΛΑ ΛΑΘΗ "ΧΑΡΙΣΕ"ΤΟ ΜΑΤΣ ΣΤΟΥΣ ΓΗΠΕΔΟΥΧΟΥΣ ΚΑΙ ΕΚΑΝΕ ΔΥΣΚΟΛΗ ΤΗΝ ΠΡΟΚΡΙΣΗ.ΚΑΘΟΡΙΣΤΙΚΟ ΤΟ ΜΑΤΣ ΜΕ ΟΛΥΜΠΙΑΔΑ!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. με το πρωτο παιχνιδι στην εδρα του εθνικου που δν ειχε διεξαχθει τι εγινε τελικα??? εγινε κ νικησε ο εθνικος 62-60???

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Το πρωτο παιχνιδι εγινε και νικησε το Διδυμοτειχο 63-65

    Οσο για τον φιλο πιο πανω ας ψαξει καλυτερες δικαιολογιες απο την διαιτησια

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. φιλε λαθος καταλαβες μαλλον!ο φιλος απο πανω απο οτι καταλαβα εννοει οτι ο εθνικος εκανε λαθη και εχασε το ματς!δεν αναφερει καθολου τη διαιτησια!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. Καλά ρε τρελοί η ανάρτηση είναι για το παιχνίδι Ασπίδα -Ένωση και σεις κάνετε σχόλια για τον 4ο όμιλο??????
    Αυτά πρέπει να γίνουν στην ανάρτηση " Αποτελέσματα".

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. Από την μεριά της η Ασπίδα πέρασε στην επόμενη φάση και το μόνο που θα ξεκαθαρίσει θα είναι εάν θα πάει με 3 ή 4εις βαθμούς.

    Δεν νομιζω πως περασε;-)

    ΑπάντησηΔιαγραφή