Τρίτη 9 Σεπτεμβρίου 2014

Συλλογή υλικού

Αγαπητοί αναγνώστες για να γίνουν κάποια πράγματα χρειάζεται η συμμετοχή σας.
Γίνομαι πιο σαφής. 
Εδώ και κάποιους μήνες έβαλα το κεφάλι μου στον ντορβά κυριολεκτικά και από σχολιαστής μπασκετικός πέρασα στην άλλη μεριά της συγγραφής .Και όχι οποιασδήποτε  αλλά της ιστορίας του Ξανθιώτικου μπάσκετ.
         ΙΔΈΑ  δεν έχω κυριολεκτικά για τον τρόπο με τον οποίο πρέπει να κινηθώ πως πρέπει να γίνει η καταγραφή με λίγα λόγια πως θα παρουσιασθεί η όλη προσπάθεια.
Ρωτάω ανθρώπους που έκαναν αυτή τη δουλειά στο παρελθόν  και προσπαθώ να βρω τον δικό μου τρόπο έτσι ώστε το τελικό αποτέλεσμα να είναι από ικανοποιητικό  έως  καλό.
Για να γίνει αυτό γνωρίζετε ότι χρειάζεται ταξινόμηση ανά έτος ανά ομάδα κλπ κλπ αλλά κυρίως χρειάζεται υλικό.
Πρώτος παρέδωσε το υλικό του ο μεγάλος Νικόλας Κερασίδης  με φωτογραφίες σημαίες φύλλα αγώνων κλπ.
Στη πορεία μετά από πολλές επαφές επικοινωνίες έμαθα πως αρχείο έχουν πολλοί και διάφοροι.
Να ευχαριστήσω αυτούς που έτρεξαν να το δώσουν όπως ο Θανάσης Πανδρακλάκης (προσωπικό αρχείο παρακαλώ πολύτιμο) αλλά κι όσους έταξαν να το μαζέψουν και να το στείλουν σε εύλογο χρονικό διάστημα όπως ο Ν.Νικολόπουλος  και αρκετοί άλλοι.
Στην πορεία κατάλαβα πως δεν πρέπει να γραφτεί απλά μια ιστορία μπασκετική αλλά να γίνει μια δουλειά πέρα από την απλή καταγραφή.
Υπάρχει μαθαίνω πολύ υλικό που αποτελεί την συνολική ιστορία του αθλήματος στην πόλη μας-Νομό και θα πρέπει όλο αυτό να καταγραφεί .Θα πρέπει κάποια στιγμή να αρχειοθετηθεί  για να υπάρχει. Σας λέω μόνο αυτό.Όταν ξεκίνησα να φωτογραφίζω και να βιντεοσκοπώ τα όποια παιχνίδια παρακολουθούσα κάποιοι είχαν χαμογελάσει χωρίς να φανταστούν πως στη πορεία του χρόνου αυτό το υλικό θα είναι σημείο αναφοράς της μπασκετικής ιστορίας αλλά κυρίως το πέρασμα  των δικών τους παιδιών από το  άθλημα . Τώρα έχουν καταλάβει την αξία εκείνης της προσπάθειας.
Πάνω σε αυτή τη λογική θα πρέπει  να μαζευτεί όλο το υλικό  που υπάρχει σε διάφορα σεντούκια γιατί θα είναι κρίμα να χαθεί.
    Έτσι παρακαλώ να ψάξετε να βρείτε ότι υλικό έχετε άσχετα εάν πιστεύετε πως είναι μικρής αξίας και να επικοινωνήσετε μαζί μου στο τηλ 6938088285 ή ηλεκτρονικά dimcrop@rocketmail.com
        Η πρόσκληση δεν σταμάταει στους ΞΑΝΘΙΏΤΕΣ παράγοντες παίκτες κλπ. Εάν οι φίλοι πρώην και νυν παίκτες που κάποτε πέρασαν από τις εδώ ομάδες έχουν υλικό μπορούν επίσης να συμβάλουν στη προσπάθεια.   



    Καλή μπασκετική χρονιά.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου