Τρίτη 16 Δεκεμβρίου 2014

Κ.ΙΩΑΝΝΙΔΗΣ συνέντευξη

Μια σπουδαία νίκη για την Ανδρική ομάδα (προηγήθηκε η γυναικεία ) μια νίκη που την είχε ανάγκη για να παραμείνει ζωντανή στην προσπάθεια για την παραμονή της στην Β΄ΕΘΝΙΚΗ.
Αυτή η ομάδα μας είχε συνηθίσει ευχάριστα τα τελευταία χρόνια.
 Τρεις συνεχείς άνοδοι δεν είναι λίγο και πίσω από αυτό βρίσκονται οι παίκτες και οι προπονητές
Θα ήταν άδικο λοιπόν τώρα που σημειώθηκε η πρώτη εντός έδρας νίκη να πάρει τα εύσημα ο ένας από τους δύο προπονητές . Ο λόγος για την παραίτηση του Δ.ΠΑΝΑΓΙΩΤΟΠΟΥΛΟΥ και η θέση του πρώτου προπονητή να πηγαίνει στον Κ.ΙΩΑΝΝΙΔΗ.
Φυσικό είναι να θέλουμε να μάθουμε τι έγινε και άλλαξε το κλίμα αλλά το ξαναλέω θα ήταν άδικο να χρεωθεί η επιτυχία σε έναν και οι ευθύνες στον άλλον και προς τιμή του ο Κ.Ι  το ξεκαθαρίζει με τη θέση που παίρνει.
Μπορεί ο Δ.Π  να μην ήταν στον πάγκο αλλά το έζησε έντονα το παιχνίδι.



xanthibasket  Ποιό παιχνίδι μετρά στον πάγκο της ανδρικής ομάδας τώρα ως πρώτος προπονητής.

K.I  Το δεύτερο

xanthibasket  1/2  και πρώτη νίκη εντός έδρας.

K.I   Πρώτη νίκη αλλά δεν μετράει η νίκη όσο το ότι σήμερα καταλάβαμε ότι πρέπει όλοι μας να βάλουμε τον εαυτό μας κάτω από την ομάδα να δώσουμε προσοχή κυρίως στην άμυνα γιατί οι ομάδες και τα αποτελέσματα από τις άμυνες χτίζονται και όσα παιδιά μπήκαν σήμερα  έδωσαν τον καλύτερο τους εαυτό στην άμυνα και γι αυτό ήρθε σήμερα το αποτέλεσμα.

xanthibasket  Ο αντίπαλος είχε στις τάξεις του παίκτες γνωστούς σε όλους μας και από την θητεία τους στον ΑΣ. ΞΑΝΘΗ φαντάζομαι υπήρχε πλάνο περιορισμούς τους το οποίο ήταν.

K.I  Το ΠΕΥΚΟΧΩΡΙ είναι από τις πιο ποιοτικές ομάδες στην κατηγορία μας το ατομικό ταλέντο των παικτών του είναι εκπληκτικό   δουλέψαμε όλη την εβδομάδα σε ένα συγκεκριμένο πλάνο ένα zone press  που κατέληγε σε μια ανοιχτή ζώνη και γύριζε  σε man to man στα ατού  του αντιπάλου.
Σκοπός μας ήταν να σταματήσουμε το παιχνίδι που αρέσκονται να παίζουν Κόψαμε το ελεύθερο σουτ όσο μπορούσαμε και την προσπ΄παθεια για drive  και την έξτρα πάσα στον ελεύθερο μ΄'εσα στο καλάθι. Αυτό προσπαθήσαμε και πιστεύω ότι το καταφέραμε αλλά είδαμε στιγμές π.χ τον Α. Παναγιωτόπουλο ο παίκτης να είναι κρεμασμένος πα΄νω του στο σουτ και αυτός να σκοράρει. Εκεί μετράει η ατομική ποιότητα του κάθε παίκτη και δεν μπορείς να κάνεις τίποτα.

xanthibasket  Χάνεται από μια ομάδα σαν την ΧΑΝΘ  που δεν υπάρχει περίπτωση σύγκρισης    και σήμερα κερδίζεται το ΠΕΥΚΟΧΩΡΙ.

K.I  Πριν απαντήσω να τονίσω πως όλη αυτή η προσπάθεια και το αποτέλεσμα έχουν πίσω έναν άνθρωπο που πήρε πάνω του όλη την ευθύνη για τα προηγούμενα άσχημα αποτελέσματα.
Και αυτός είναι  Δ.Παναγιωτόπουλος  και για να φτάσει κάποιος σε αυτό το σημείο να αναλάβει όλες τις ευθύνες και τις αποτυχίες δείχνει πολλά. Στην ερώτησή σου υπάρχει απάντηση και είναι η ψυχολογία. Γιατί σχεδόν σε όλα τα παιχνίδια παίξαμε καλά αλλά δεν είχαμε αυτό το κάτι που θα κρατήσει στα δύσκολα και αυτό είναι το καθαρό μυαλό η καλή ψυχολογία.

xanthibasket   Ξαναέρχομαι στην ερώτηση και κάνω μια ανασκόπηση του τρόπου παιχνιδιού στα προηγούμενα παιχνίδια. Σήμερα είχατε ρυθμό και σταθερότητα σε όλη τη διάρκεια αντίθετα στα προηγούμενα είχατε σκαμπανεβάσματα.

K.I   Εδώ είναι ο παράγοντας που ανάφερα η ψυχολογία .Να στο πω πιο απλά. Μπορεί να είσαι μπροστά αλλά έχεις ένα σερί ηττών και αυτό που σκέφτεσαι την ώρα που έχεις τη μπάλα πως ότι και να κάνεις όποια προσπάθεια να κάνεις στο τέλος θα χάσεις . Αυτό συνέβαινε στα προηγούμενα παιχνίδια. Καταφέραμε να το αφήσουμε πίσω στο σημερινό παιχνίδι και η διαφορά ήταν εμφανής.

xanthibasket  Μετά τη νίκη την καλή ψυχολογία που ανέφερες αλλάζουν πολλά στη συνέχεια ?

K.I  Μια νίκη ήταν  σπουδαία μεν  αλλά ήταν μία για την ώρα και σίγουρα δεν φτάνει .Το μυαλό είναι στην προπόνηση της επόμενης ΤΡΙΤΗΣ  και στο πως θα δουλέψουμε για το επόμενο παιχνίδι με τον ΑΙΑΝΤΑ στην ΘΕΣ/ΝΙΚΗ.

xanthibasket  Ο   αντίπαλος είναι στις δυνατότητές μας?

K.I  Είναι ίσως από τις πιο σκληρές ομάδες έχουν μία από τις καλύτερες άμυνες αρέσκονται στο σκληρό και δυνατό παιχνίδι και για να κάνουμε τη διαφορά θα πρέπει να αντέξουμε στην πίεση και το ξύλο και να τρέξουμε περισσότερο. Αν τα καταφέρουμε και βγούμε νικητές η δουλειά και η προσπάθεια που κάνουμε θα βρούνε ανταπόκριση.

1 σχόλιο:

  1. Πραγματικός Κύριος ο Ιωαννίδης, δεν ξέχασε στην νίκη τον συνάδελφό του όπως κάνουν πολλές φορές "κάποιοι" επαγγελματίες.

    ΑπάντησηΔιαγραφή