Σάββατο 2 Απριλίου 2011

Aποτελέσματα αγωνιστικής. 02-03/04/2011


Μεγάλη νίκη για την ΟΛΥΜΠΙΑΔΑ στην παράταση 82-71
επί του πρωτοπόρου Ορφέα.
Δηλώσεις Ξανθίδη-Σπανού.

Νίκη για τον Πανσερ/κό με 70-58
Nίκες για Ηράκλεια -Ρούπελ-Θ'υελλα.

Στις Νεάνιδες εύκολη νίκη για Τιτάνες εκτός με τον ΑΟΣ  21-79
Β΄Ανδρών νίκη για το Σουφλί.
Έκλεισε την πρώτη θέση με νίκη η Φιλία
Παιδικό : Δύσκολη νίκη για την Ένωση με 53-65 την Ολυμπιάδα.
2η Ήττα για Ασπίδα ή σπουδαία νίκη για τους Τιτάνες.
Εύκολη επικράτηση του Αρίωνα.
Κορίτσια :Νίκη για την ΄Ενωση εκτός τον ΓΑΣ.

Παρασκευή 1 Απριλίου 2011

Κορίτσια Τελική 2η αγωνιστική

Πρόγραμμα

2η Αγωνιστική   Κοριτσιών Τελική φάση                                                                                                                             
Ημ/νίαΩραΓήπεδοΑγώναςΣκορ
02/04/201117:00ΚΟΜΟΤΗΝΗΣ/ΔΑΚΓΑΣ  - ΕΝΩΣΗ.Κ.
03/04/201115:00ΞΑΝΘΗΣ/ΔΑΚΑΣΠΙΣ  - ΤΙΤΑΝΕΣ

 Βαθμολογία 
ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑ ΚΟΡΙΤΣΙΩΝ ΤΕΛΙΚΗ ΦΑΣΗ
Ομάδα                                   ΒαθμΑγωνΝικΗττΜηδΕπιθΑμυνΔιαφΒαθ2Διαφ2
ΚΑΒΑΛΑΣ Ε.Κ.633002081129601
ΓΑΣ ΚΟΜΟΤΗΝΗ 53210141137401
ΤΙΤΑΝΕΣ ΑΣ ΔΡΑΜΑΣ43120134190-5601
ΑΣΠΙΣ ΑΠΣ ΞΑΝΘ. 33030115159-4401


Παιδικό Τελική 6η αγωνιστική.

ΠΑΙΔΙΚΟ
6η αγωνιστική χωρίς μεγάλα παιχνίδια.

Α΄ ΑΝΔΡΩΝ Αγωνιστική 02/04/2011



Τελικός Κυπέλλου.
Ξεκίνημα με την επίσημη ανακοίνωση για τον Τελικό κυπέλλου στις 28-05-2011 στο κλειστό γήπεδο της Ελευθερούπολης.
Αντίπαλοι ως γνωστόν ο Ορφέας -Χρυσούπολη ή το αντίστροφο.
Χρυσούπολη-Ορφέας 1ος Γύρος
Αποκτά ιδιαίτερη σημασία μετά και όσα άσχημα έλαβαν χώρα στο μεταξύ τους παιχνίδι την προηγούμενη αγωνιστική.Είναι κρίμα δύο από τις καλύτερες ομάδες να φτάνουν στον τελικό με αποτέλεσμα να έχουμε όλοι την προσδοκία πως θα δούμε καλό μπάσκετ να έχουν προηγηθεί πολλά και να υπάρχει ένα κλίμα άσχημο.
Από την μεριά μου θα προσπαθήσω να φτιάξω μια μικρή παρουσίαση και των δύο ομάδων αλλά έχουμε αρκετό καιρό μπροστά μας.



Στα καθαρά αγωνιστικά τώρα.
5 στροφές πριν το τέλος του Πρωταθλήματος και όπως θα διαβάσατε ένας ακόμη προπονητής μια ακόμη ομάδα Σίσκος-Ρούπελ βλέπει σαν μοναδική λύση για την επίλυση -επιβίωση του πρωταθλήματος για την επόμενη χρονιά την δημιουργία μιας κατηγορίας με δύο ομίλους.
Τα γνωστά που όλοι συμφωνούν και κάποιοι κάνουν πως δεν ακούνε.
Έτσι όπως πάει η κατάσταση βλέπω να αναβιώνει η παλιά πρόθεση να δημιουργεί μια νέα ΄'Ενωση και να χωρίζεται η Αν Μακεδονία από την Θράκη.

Διαλέχτε κύριοι τώρα που γυρίζει όπως φώναζαν στα παλιά Λούνα -Πάρκ.

Τρίτη 29 Μαρτίου 2011

Κώστας Σίσκος Συνέντευξη για όλα

Ήταν στραβό το κλίμα ήρθαν και τα γαϊδούρια και δεν άφησαν τίποτα!!!!!!!!!!!!!!
Στο ήδη προβληματικό πρωτάθλημα της Α΄ ανδρών τα κακώς κείμενα της προηγούμενης αγωνιστικής το βάζουν ακόμη πιο βαθιά στα λύματα.
Είχα την άποψη του Λ.Μαγιάννη έπρεπε για λόγους αρχής να έχω και την άποψη του προπονητή του
Ρούπελ Κώστα Σίσκου.
Με την ευκαιρία η κουβέντα πλάτιασε και βγήκαν πολλά που στην ουσία είναι κοινά για το σύνολο των ομάδων και το μόνο που μένει είναι να καταλάβουν όλοι μα όλοι πως συμφωνούν έχουν τις ίδιες απόψεις πάνω κάτω τα ίδια προβλήματα .
Μένει μόνο να ξεπεράσουν κάποιους εγωϊσμούς και όλα θα πάρουν τον δρόμο τους.


xanthibasket:Για λόγους αρχής θα ήθελα να μάθω και την άποψη της άλλης πλευράς ?

Κώστας Σίσκος. Θα συμφωνήσω πως ότι έγινε μόνο καλό δεν κάνει στο πρωτάθλημα. Το κακό είναι πως δεν έχω εικόνα την στιγμή που έγιναν τα γεγονότα και την όποια πληροφόρηση την πήρα από τους διαιτητές .Είδα μόνο να μπαίνουν στο γήπεδο οι παράγοντες της γηπεδούχου και τις αποβολές που ακολούθησα.Αργότερα έμαθα από τον παίκτη μου το τι έγινε οπότε μόνο αντικειμενική άποψη δεν θα εκφέρω.

xanthibasket: Όλα αυτά που έγιναν δεν πάνε πολύ πίσω το πρωτάθλημα?


Κ.Σ. Το ήδη προβληματικό και απαξιωμένο από την διοργανώτρια αρχή πρωτάθλημα μόνο καλό δεν του κάνει αυτά που έγιναν την προηγούμενη αγωνιστική .
Είμαι  έναν προπονητής στο Ρούπελ και δεν ήξερα πως λειτουργεί το σύστημα. Πριν σαν παίκτης δεν έδινα καμιά σημασία αφού ήταν δουλειά των παραγόντων. Τώρα μπορώ να εκφράσω άποψη και κατά βάση συμφωνώ με όσα κατά καιρούς έχεις γράψεις για το επίπεδο του πρωταθλήματος όχι μόνο της Α΄Ανδρών αλλά και σε αυτά του παιδικού κλπ.
Λείπει από όλους μας η παιδεία .Από τον απλό παράγοντα που θέλει μόνο να κερδίζει μέχρι και τον παίκτη που αυτόν μπορώ να το δικαιολογήσω γιατί στην ένταση του παιχνιδιού μπορεί να ξεφύγει.
Αν δεν αλλάξουμε τρόπο σκέψης δεν θα αλλάξει τίποτα προς το καλύτερο.
Διαβάζω τον αθλητικό τύπο της Θεσ/νίκης στο οποίο βρίσκω αναφορές για τα εκεί τοπικά πρωταθλήματα και καμιά μα καμιά αναφορά για τα πρωταθλήματα της ΕΚΑΣΑΜΑΘ.
Την όποια ενημέρωση την παίρνουν όλοι όσοι ενδιαφέρονται από το δικό σου blog  το blog  του πρώην προπονητή της ΑΕΚ Ν.Παπαδόπουλου και το Serresbasket.
Υπάρχει τέτοια αδιαφορία που προβληματίζει.
Μάλλον δεν έχουν καταλάβει οι αρμόδιοι πως οι ομάδες είναι ερασιτεχνικές δεν βγάζουν λεφτά οι παίκτες -προπονητές και λοιποί. Από την άλλη μεριά θα πρέπει να αναλάβουν και το αβάστακτο οικονομικό βάρος το οποίο σφίγγει σαν θηλιά.
Δεν υπάρχουν επιχορηγήσεις για τις μεταφορές για τίποτα.

xanthibasket:  Τι θα γίνει την επόμενη χρονιά???


Κ.Σ. Πριν από την έναρξη της χρονιάς καθίσαμε σαν ομάδα να κάνουμε ένα προγραμματισμό. Είδαμε τα προβλήματα και σκεφτήκαμε να προτείνουμε κάποιες λύσεις μέσω μιας επιστολή σε επίπεδο νομού.
Σαν ομάδα συμφωνούμε με την πρόταση που βάζεις για την ύπαρξη μιας κατηγορίας με δύο ομίλους και την όποια αιτιολόγηση που κάνεις.Δεν ξέρω τι απόψεις έχουν οι άλλες ομάδες.

xanthibasket:  Μπορώ να σου πω μετά από πολλές επαφές που είχα πως το σύνολο και όταν μιλάω για σύνολο ο λόγος για το 100% των ομάδων βλέπει πως μόνο έτσι θα υπάρχει περίπτωση να γίνει αξιοπρεπές πρωτάθλημα.


Κ.Σ. Αυτό πιστεύω ότι λύνει τα χέρια των ομάδων και σύμφωνα με αυτό που σκεφτήκαμε να κάνουμε σαν ομάδα ή σαν νομός Σερρών δεν μένει να κάτσουμε όλες οι ομάδες είτε από κοινού είτε ξεχωριστά να συντάξουμε μια επιστολή προς την ομοσπονδία για να προβάλουμε τα προβλήματα αλλά και να θέσουμε τις λύσεις που πιστεύουμε ότι θα δώσουν διέξοδο.


xanthibasket: Αυτό είναι μια λύση αλλά περιορίζεται στην κατηγορία των Ανδρών. Στα υπόλοιπα που ταλανίζουν ακαδημίες -ομάδες δεν πρέπει να αλλάξουν τα δεδομένα?
Την άποψή μου πως πρέπει να δοθεί μεγάλο βάρος στα εφηβικά-παιδικά πρωταθλήματα την ξέρεις.

Κ.Σ. Αν δεν γίνει αυτό κάποια στιγμή πολύ  σύντομα θα ψάχνουμε να βρούμε γιατί διέλυσαν όλα.
Οι μικροί παίκτες των ακαδημιών είναι το μέλλον και ο λόγος.

xanthibasket: Κοινώς ωραία τα λες αλλά στην πράξη το σύνολο των ομάδων πλην ελαχίστων εξαιρέσεων στα ρόστερ υπάρχουν παίκτες μεγάλης ηλικίας. Σε ποια ομάδα θα παίξουν οι έφηβοι?

Κ.Σ.  Αν εξαιρέσουμε τον Πανσερραϊκό που δίνει την ευκαιρία στους έφηβους να πάρουν παιχνίδια οι υπόλοιπες ομάδες είναι όπως τα λες. Και αυτό  έχει να κάνει με πολλούς λόγους. Από την λογική που επικρατεί σε κάθε ακαδημία το τι θέλουν οι παράγοντες των ομάδων.Για να έρθω στα της ομάδας μου από την έναρξη της χρονιάς θέλαμε να δώσουμε την ευκαιρία σε νέα παιδιά να πάρουν συμμετοχές.
Στην πράξη χάλασε γιατί η πίεση που έχουν τα παιδιά αυτά με τις σχολικές υποχρεώσεις είναι μεγάλη και μοιραία μπαίνει σε δεύτερη ίσως και τρίτη προτεραιότητα το μπάσκετ. Δεν υπάρχουν επίσης πολλά παιδιά όπως στις πόλεις πχ ΣΕΡΡΕΣ όπου εκεί υπάρχει δυνατότητα επιλογής.

xanthibasket: Θεωρείς πως η δουλειά που γίνεται στην πόλη των Σερρών έχει αποτέλεσμα?

Κ.Σ. Αυτό που γίνεται εκεί φυσικά και έχει αποτέλεσμα. Υπάρχει οργάνωση μεγάλη υποδομή και κυρίως άνθρωποι που πιστεύουν στηρίζουν την προσπάθεια. Δεν είναι μόνο ο Πανσερραϊκός , είναι οι Ίκαροι ο ΑΟΣ που δουλεύουν με προοπτική. Όλη αυτή η προσπάθεια φέρνει και θα συνεχίσει να φέρνει αποτελέσματα.Μακάρι να μπορούσαμε και εμείς σαν Ρούπελ να έχουμε αναλογικά την ίδια ευκαιρία -δυνατότητα αλλά τα μεγέθη είναι διαφορετικά.
Και πάλι όμως αυτό δεν αποτελεί δικαιολογία σε καμιά περίπτωση. Θα πρέπει να δούμε όλες οι ομάδες πως αν συνεχίσει αυτή η κατάσταση  ( να μην δίνουμε ευκαιρίες στα νέα παιδιά) σύντομα θα βρεθούμε σε δυσάρεστες εκπλήξεις.

xanthibasket: Στις επαφές που έχω με τους προπονητές μετά από κάθε παιχνίδι ακούω συνεχώς παράπονα για κακές διαιτησίες. Κάποια στιγμή νομίζω πως και εσείς είχατε εκφράσει έντονα παράπονα για το παιχνίδι με τον Εθνικό.

Κ.Σ. Σίγουρα η διαιτησία δεν μπορεί να είναι καλύτερη από το ίδιο το πρωτάθλημα. Είναι ανάλογα τα ποσά. Κακές ομάδες κακό θέαμα συνέπεια κακές διαιτησίες. Εκείνο που με προβληματίζει είναι πως δεν κάνουν κάτι οι διαιτητές έτσι ώστε να βελτιώσουν την εικόνα τους.
Να μιλήσω με ένα παράδειγμα.
Κάποια στιγμή είχα την σκέψη να πλησιάσω κάποιους διαιτητές της περιοχής προκειμένου να τους καλέσω να έρθουν σε μια προπόνηση και να διαιτητεύσουν το παιχνίδι με σκοπό να δείξουν στην πράξη τους μικρούς παίκτες ποια είναι πχ τα βήματα τα φάουλ έτσι ώστε να μάθουν από νωρίς και έχει μεγαλύτερη αξία εάν τους διδάσκει ένας διαιτητής γιατί εκείνη την ώρα θα είναι δάσκαλος και όχι διαιτητής. Από μόνη της αυτή η κίνηση θα τους αναβάθμιζε στα μάτια των παιδιών που είναι τα αυριανά στελέχη των ομάδων.

xanthibasket: Ακούγεται πολύ καλό για να είναι αληθινό??

K.Σ . Η απάντηση ήταν "Ποιος θα με πληρώσει"?????????
Καταλαβαίνω ότι δεν παίρνουν τα χρήματα αλλά μήπως θα πρέπει να σκεφτούν πως έτσι προστατεύουν την δική τους δουλειά??

xanthibasket: Kώστα αν και αργήσαμε να τα πόυμε πιστεύω ότι τελικά άξιζε
τον κόπο η αναμονή.
Βγήκαν πολύ σημαντικά πράγματα και για μια ακόμη φορά θα πω πως το μόνο που μένει είναι μια μάζωψη για κουβέντα.Αν κάποιοι δεν μπορούν να δούνε το τι γίνεται θα πρέπει το βουνό να πάει στον Μωάμεθ. Σε ευχαριστώ πολύ.



Κυριακή 27 Μαρτίου 2011

Α΄ Ανδρών Αρίωνας-Θύελλα.

Ότι μαγικό και να κάνει  ο Χ.Π πάνω από 55-60 πόντους η ομάδα του δεν βάζει.
Τι και αν επιστρατεύθηκαν οι Βαζαίος-Σπανός τίποτα δεν αλλάζει.










ΑΣΠΙΔΑ-ΑΣΤΕΡΑΣ και ΑΡΙΩΝΑΣ-ΤΙΤΑΝΕΣ

Άνετη νίκη για την Ασπίδα που φόρτσαρε στο τρίτο δεκάλεπτο και τελείωσε τον αντίπαλο που μέχρι εκείνο το σημείο ήταν κοντά στο σκορ.
Αντίθετα ο Αρίωνας έκανε τα εύκολα δύσκολα και ίδρωσε να πάρει την νίκη στο καλάθι 55-53.
Δύο οι πρωταγωνιστές στο παιχνίδι. Από τον Αρίωνα ο Γκαγκαλούδης με 27 πόντους ο οποίος βγήκε από το παιχνίδι στο 4ο δεκάλεπτο από τραυματισμό . Πέφτει τότε η απόδοση του Αρίωνα κατακόρυφα  οι πόντοι μπαίνουν πολύ δύσκολα. Αντίθετα οι Τιτάνες έχοντας για ηγέτη τον Γαϊτανίδη 33 (2) από τους 53 που έβαλε η ομάδα του προσπάθησε και έχασε στις λεπτομέρειες το παιχνίδι.

A2 Γυναικών. Αποτελέσματα

Νίκες για τους πρωτοπόρους Καλαμαριά-Τιτάνες.
Στην ουρά ,Ασπίδα ΑΟΣ Ολύμπια έχασαν.

5η Αγωνιστική
Ημ/νίαΩραΓήπεδοΑγώναςΣκορ
27/03/1112:00ΠΥΛΑΙΑΣ ΠΥΛΑΙΑ -  ΣΦ ΣΥΚΙΕΣ40-48
27/03/1112:00ΠΤΟΛΕΜΑΪΔΑΣ ΑΡΙΩΝ . -  ΟΛΥΜΠΙΑΔΑ Λ0 - 20
27/03/1112:00ΕΑΚ ΛΑΡΙΣΑΣ ΟΛΥΜΠΙΑ  -  ΛΑΣΣΑΝΗΣ .40-47
27/03/1114:00Ν.ΡΥΣΙΟΥ Ν.ΡΥΣΙΟ - ΑΣΠΙΣ60-38
27/03/1117:00ΜΕΝΤΜΕΝΤ -  ΤΙΤΑΝΕΣ 57-62
27/03/1112:00ΚΑΛΑΜΑΡΙΑΣ ΑΠΟΛΛΩΝ ΚΑΛ. - ΑΟ ΣΕΡΡΩΝ90-35

περισσοτερα για το παιχνίδι της Ασπίδας
εδώ tp://www.aspidabc.gr/index.php?option=com_content&view=article&id=466:-28032011