Παρασκευή 3 Οκτωβρίου 2014

ΠΙΣΤΟΠΟΙΗΤΙΚΑ .......

Δεν παίρνει μέρος στην Α1  η ομάδα της ΕΝΩΣΗΣ Καβάλας και λογικό είναι να υπάρχει έντονη δυσφορία.
Διαβάζω πολλές τοπικές εφημερίδες και σε μία εξ αυτών (ονόματα δεν λέμε)  "Για κατάφωρη αδικία μη εφαρμογή κανονισμών παράκαμψη χρησιμοποίηση πλαγίων τρόπων και τέλος για κράτος ΑΘΗΝΏΝ".
Ασφαλώς παίχθηκε πολύ παρασκήνιο γιατί δεν είναι μια τυχαία ομάδα ο ΠΑΝΙΩΝΙΟΣ .
Είναι μεγάλο το μπασκετικό του μέγεθος και ακόμη μεγαλύτερη η ιστορία του .
Δεν υπήρχε περίπτωση το παρακράτος να αφήνε να συμβεί αυτό και οι όποιες ελπίδες προέκυψαν για συμμετοχή της ΕΝΩΣΗΣ στην Α1  τις οποίες καλλιέργησαν  άδολα φαντάζομαι κάποιοι έμοιαζαν όνειρο μακρινής νυχτός.
Ασφαλώς και έχουν δίκιο όταν γίνεται λόγος για μη τήρηση κανονισμών.
 Όταν υπάρχει νόμος πρέπει να εφαρμόζεται όχι όμως πάντα γιατί  εάν ένας νόμος είναι φωτογραφικός και εξυπηρετεί συγκεκριμένα συμφέροντα ποιά απήχηση και αποδοχή μπορεί να έχει.
Το παραπάνω σχόλιο είναι γι αυτούς που πιστεύουν πως όλοι οι νόμοι είναι και δίκαιοι και πρέπει να εφαρμόζονται πάντα με ακρίβεια.
Όταν έχεις στημένο ένα πρωτάθλημα στα μέτρα σου και οι όποιοι νόμοι είναι για να εξυπηρετούν να βολεύουν σε απλά Ελληνικά καταστάσεις και δικούς σου ανθρώπους  τα αποτελέσματά τους θα τα βρεις μπροστά σου.
Για να γίνω κατανοητός λέω το εξής.
Υπάρχει έδω και χρόνια η δυνατότητα όποιων έχουν την οικονομική επιφάνεια να "Αγοράζουν δικαιώματα" και αντίστοιχα κάποιοι άλλοι έχουν τη δυνατότητα να πωλούν δικαιώματα συμμετοχής.
Ομάδες από το πουθενά  αγοράζοντας δικαιώματα συμμετοχής  βλέπουμε να συμμετέχουν σε μεγαλύτερες κατηγορίες.
Το παραθυράκι αυτό όπως και να έχει αφήνει "πόρτες" για αυτούς που έχουν μεγαλύτερες επιρροές στα τεκταινόμενα του συστήματος.
Αν εγώ χρησιμοποιήσω αυτό το παραθυράκι ή καλύτερα κάποιοι μου δώσουν αυτό το δικαίωμα να είστε σίγουροι πως θα βρεθεί κάποιος άλλος πιο ισχυρός να εκμεταλλευθεί κάποια  "πόρτα".
     Ασφαλώς και η ΕΝΩΣΗ δεν έκανε καμιά παρανομία εκμεταλλευόμενη την αδυναμία του ΠΑΝΟΡΑΜΑΤΟΣ και πήρε το δικαίωμα συμμετοχής στην Α1  αλλά τελικά μήπως έτσι βγαίνει αληθινός ο ΜΕΙΜΑΡΑΚΗΣ με το απίθανο που εκστόμισε
  " ΟΤΙ ΕΙΝΑΙ ΜΟΝΙΜΟ ΕΙΝΑΙ ΚΑΙ ΗΘΙΚΟ".
'Οταν μας βολεύει είναι καλά αλλά όταν οι δικές μας δυνάμεις είναι μικρότερες από άλλους τότε γίνεται λόγος για αδικίες κράτος Αθηνών κλπ.
Μήπως χρησιμοποιούμε δύο μέτρα και δύο σταθμά?
Και στο κάτω κάτω αυτές τις αποφάσεις τις βγάζει η ανώτατη μπασκετική αρχή την οποία με Δημοκρατικούς τρόπους την εξέλεξαν οι εκπρόσωποι των ομάδων.
Αυτούς θέλαμε αυτές τις αποφάσεις θα παίρνουν.
Αν πιστεύουμε  ότι σκοπός τους είναι η άνοδος του μπασκετικού επιπέδου καλώς το πιστεύουμε  αλλά παράλληλα θα πρέπει να δεχόμαστε  και τις όποιες αποφάσεις τους.
Αν όχι τότε θα πρέπει να το δείχνουμε στη πράξη .
    Για να υπάρξουν αλλαγές τέτοιες που θα πάνε το μπάσκετ (και όχι μόνο) μπροστά χρειάζονται κοσμογονικές αλλαγές.
Με πορδές αυγά δεν βάφονται  .
            Ασφαλώς και είναι κακό για τη περιοχή μας να μην είναι στην Α1  η ΕΝΩΣΗ  παράλληλα με τον ΚΑΟΔ.
 Όσες πιο πολλές ομάδες της περιοχής μας  στα ΕΘΝΙΚΑ πρωταθλήματα τόσο καλύτερο για το επίπεδο του μπάσκετ της περιοχής αρκεί κατά τη γνώμη μου η σκέψη να είναι στην εύρεση τρόπου οι ομάδες των μεγάλων κατηγοριών να αποτελούν κίνητρο  δημιουργίας νέων παικτών .
Να υπάρχει η δυνατότητα ο ανταγωνισμός και ταυτόχρονα το δικαίωμα συμμετοχής των παιδιών της ζώνης ευθύνης της ΕΚΑΣΑΜΑΘ .
Τουλάχιστον οι ομάδες της περιφέρειας οι μικρές λεγόμενες θα πρέπει να καταλάβουν και να αναζητήσουν   την τοπική στήριξη και τοπική δεν περικλείει τα του νομού  αλλά ευρύτερα.
Η κάθε ομάδα όπως ο ΚΑΟΔ στην Α1   η ΕΝΩΣΗ  στην Α2   αλλά και οι άλλες σε μικρότερες κατηγορίες θα πρέπει να μπουν στη λογική της συνεργασίας να δουλέψουν με συστηματικό τρόπο να εκμεταλλεύονται κάθε ευκαιρία που τους δίνεται .
Αν  δεν αφεθεί στην άκρη η λογική του μικρομάγαζου  ο χρονικός ορίζοντας η διάρκειά τους θα είναι μικρή. Εδώ δεν υπάρχει η δυνατότητα να βρεθεί ο Γιαννακόπουλος -Αγγελόπουλοι που στο κάτω κάτω πιστεύω πως λειτουργούν αρνητικά για την εξέλιξη του αθλήματος.
Εδώ στην μικρή κοινότητα θα πρέπει ο ΚΑΟΔ και η κάθε ΕΝΩΣΗ να έχουν ανοιχτή συνεργασία με όλα τα σωματεία να βρούνε φόρμουλα συνεργασίας και αλληλοσυμπαράστασης.
Χάρηκα όταν έμαθα πως ο ΚΑΟΔ  ζήτησε ως δεύτερη έδρα το Φ. ΑΜΟΙΡΙΔΗΣ.
Μια πρόταση που είχε γίνει στην ΕΝΩΣΗ όταν ήταν στην Α1  .Αν αυτό γίνει πράξη να είστε σίγουροι ότι ο ΚΑΟΔ θα αποκτήσει κοινό από όλη τη ΘΡΑΚΗ. Αν περπατήσει η πρόταση γιατί δεν γνωρίζω που κολλάει κλπ θα είναι ένα πολύ καλό πρώτο βήμα. Αν υπάρξουν και ανάλογα άλλα τέτοια βήματα στην κατεύθυνση της εξωστρέφειας να είστε σίγουροι πως κέρδη μόνο θα υπάρξουν.
Αυτό από μόνο του θα αναγκάσει πολλούς της λογικής του " Δικού μας μικρομάγαζου"   να αναθεωρήσουν πολλά.
Στη κρίση που περνάει ο χώρος  μόνο με καλές συνεργασίες μπορεί να υπάρξει θετικό αποτέλεσμα μακροχρόνιο αλλιώς θα πρέπει να περιμένουμε πότε θα πάρει τις εδώ ομάδες ο κάθε μεγαλοπαράγοντας .

ΥΓ. Για όποιους κατάλαβαν  στόχος δεν είναι η ομάδα της ΕΝΩΣΗΣ αλλά η νοοτροποία που επικρατεί και αυτό γιατί φαντάζομαι ότι θα μου την πέσουν πάλι όλοι οι "Αγνοί" υποστηρικτές  της που μόνο κακό της έχουν  κάνει.

Πέμπτη 2 Οκτωβρίου 2014

ΑΝΑΒΟΛΗ ΑΓΩΝΩΝ

Αναβολή σε όλα τα πρωταθλήματα  το Σ.-ΚΥΡΙΑΚΟ  ....
Και έτσι για μια ακόμη φορά η πολιτεία δίνει ένα ηχηρό μήνυμα  για τον τρόπο αντιμετώπισης των προβλημάτων διαχρονικά.
Είναι στη λογική του    "Λέμε καμιά ........  να περνάει η ώρα" ....  και  σε παραλλαγή  
 "Αναβάλουμε όλες τις διοργανώσεις τιμούμε τον νεκρό και έχουμε το κεφάλι μας ήσυχο".
Αθλητική βία υπάρχει παντού σε όλες τις χώρες ανεξαιρέτως απλά κάποιες προσπάθησαν     ή προσπαθούν  να δώσουν λύσεις να τιμωρήσουν  να περιορίσουν τα φαινόμενα βίας.
Εδώ ήμουν μικρός και γέρασα όλο αθλητικούς νόμους όλο λόγια παχιά και μένει μόνο ο ΠΑΠΑΣ ο ΠΑΧΥΣ που έφαγε παχιά ΦΑΚΗ.

Δευτέρα 29 Σεπτεμβρίου 2014

Προσοχή στους γέρους !!!

AΠΛΑ  ΑΠΙΘΑΝΟ !!!!!!!!!!!!

https://www.youtube.com/watch?feature=player_embedded&v=8DnKOc6FISU


Πηγή ΑΝΑΜΑST(ΑΓΓΕΛΟΣ-ΣΤΕΛΛΑΣ)      ή     http://spatabasketball.blogspot.gr/

ΕΦΗΒΙΚΟ ΑΣΠΙΔΑ -ΕΘΝΙΚΟΣ

Κάθε ξεκίνημα είναι δύσκολο.
Η επιστροφή σε αγωνιστικούς ρυθμούς ειδικά στη κατηγορία του εφηβικού με τα τόσα προβλήματα
είναι απρόβλεπτη.
Ειδικά για την ομάδα του ΕΘΝΙΚΟΥ που σε όλη τη προετοιμασία λόγω έλλειψης γηπέδων δεν έκανε ούτε ένα φιλικό είναι ακόμη δυσκολότερη.
Ο ΕΘΝΙΚΟΣ τη προηγούμενη χρονιά κάτω από τις οδηγίες του Νικολαϊδη ήταν η μόνη ομάδα που κέρδισε τη μετέπειτα πρωταθλήτρια ΑΣΠΙΔΑ.
Φέτος με αλλαγή προπονητή  ανέλαβε ο ΓΑΛΕΝΤΕΡΙΔΗΣ ΒΑΣΙΛΗΣ  θέλησε να ξεκινήσει με καλύτερες προοπτικές και φιλοδοξίες έχοντας σαν πρώτο μέλημα να παίξουν πρώτιστα καλό μπάσκετ και ότι προκύψει στη συνέχεια.
Πολλές οι απουσίες και μόνο 8 παίκτες στην αποστολή της ομάδας σε ένα δύσκολο εκτός έδρας παιχνίδι. Παρόλα αυτά κατάφεραν να προβάλουν αντίσταση σε όλο το παιχνίδι και να το κάνουν ντέρμπι για τουλάχιστον 35 λεπτά.
Με όπλο τη καλή ευστοχία σε σουτ από την περιφέρεια ήταν μέσα στο παιχνίδι .
 Η ΑΣΠΙΔΑ ξεκίνησε πολύ καλά το πρώτο δεκάλεπτο με καλή κυκλοφορία και μπλοκάρισμα του αντιπάλου αλλά δεν ήταν εύστοχη . Κατάφερε
να δημιουργήσει μια διαφορά γρήγορα αλλά προς το τέλος φάνηκαν τα πρώτα προβλήματα .12-9  έκλεισε το πρώτο δεκάλεπτο δίνοντας μια γεύση για το τι θα ακολουθήσει μετά.
Και το μετά ήταν μια ισορροπία στα επόμενα δύο δεκάλεπτα. 14-14 το δεύτερο με τις ομάδες να πηγαίνουν στα αποδυτήρια με συνολικό σκορ 26-23.
Στο τρίτο δεκάλεπτο  η διαφορά μειώθηκε στους δύο πόντους 43-41 με επιμέρους σκορ δεκάλεπτο 17-18.
 Η ζώνη άμυνας του ΕΘΝΙΚΟΥ δημιούργησε πολλά προβλήματα στους παίκτες της ΑΣΠΙΔΑΣ αλλά
η καθολική κυριαρχία τους στη ρακέτα ισορροπούσε την κατάσταση. Οι 8 συνεχόμενοι πόντοι του Τσίλογλου 2/2 τρίποντα σε σημεία που υπήρχε πρόβλημα στο σκοράρισμα για την ΑΣΠΙΔΑ δεν επέτρεψαν τον ΕΘΝΙΚΟ που στο σημείο αυτό έδειχνε να λειτουργεί καλύτερα να δημιουργήσει διαφορά κράτησαν την ισορροπία στο σκορ.
Στο τέταρτο δεκάλεπτο η κούραση των παικτών του ΕΘΝΙΚΟΥ μόνο 8 παίκτες έδωσαν τα παρών η πολύ καλή και πιεστική άμυνα  έκαναν τη διαφορά . Τα λάθη της ομάδας του ΕΘΝΙΚΟΥ έδωσαν την ευκαιρία για δημιουργία διαφοράς στο  σκορ . Το εμφανές άγχος φάνηκε να φεύγει από τα πόδια των παικτών της ΑΣΠΙΔΑΣ που περιόρισαν τα δικά τους λάθη και έπαιζαν πιο ομαδικά.
Όταν ξεκίνησαν να μπαίνουν και τα περιφερειακά σουτ τότε η ζυγαριά για το ποιος θα κερδίσει άρχισε να γέρνει προς τη μεριά της ΑΣΠΙΔΑΣ.




Ικανοποιημένος ο Β.Γαλεντερίδης από την όλη προσπάθεια της ομάδας του.
Και μια μίνι συνέντευξη μαζί του .

xanthibasket. Αλλαγή στην ηγεσία της ομάδας.Τη προηγούμενη χρονιά ο ΕΘΝΙΚΟΣ κέρδισε εντός την ΑΣΠΙΔΑ φέτος έδειξε πως μπορεί να είναι ένας από τους πρωταγωνιστές.

Β.Γ  Η χρονιά μόνο καλά δεν ξεκίνησε. Πέρα από τα γνωστά σε όλες τις ομάδες προβλήματα λόγω φόρτου υποχρεώσεων των παικτών η ομάδα μου μόνο σωστή προετοιμασία δεν έκανε .
Δεν μπορέσαμε να κάνουμε ούτε ένα φιλικό. Η έλλειψη γηπέδων στην ΑΛΕΞ/ΛΗ είναι τραγική.
Ε΄να γήπεδο και ποιός να πρωτόπαιξει την ίδια στιγμή που έφτιαξαν κλειστό κολυμβητήριο και μπαίνουν ελάχιστοι σε αυτό. Δεν γνωρίζω ποιος έβαλε τις προτεραιότητες και υπάρχει αυτό το αποτέλεσμα.
Σήμερα πιστεύω ότι παίξαμε πολύ καλά και δείξαμε ότι στην έδρα μας μπορούμε να κερδίσουμε .Ήμασταν ανταγωνιστικοί σε όλη τη διάρκεια και μόνο στο τέλος χάσαμε την επαφή με το σκορ.
Έγινε ένα καλό παιχνίδι που πιστεύω ότι το χάρηκαν όλοι παίκτες και των δύο ομάδων αλλά και οι φίλαθλοι γιατί σκοπός μας φέτος είναι να παίζουμε όσο μπορούμε καλύτερο μπάσκετ να προσφέρουμε θέαμα στους φιλάθλους αλλά και οι παίκτες μου να φεύγουν ευχαριστημένοι με το τέλος των παιχνιδιών για την προσπάθεια που έκαναν άσχετα με το αποτέλεσμα.

xanthibasket. Εκτός από προπονητής είσαι και βοηθός στην ανδρική. Εκεί τι έχουμε .

Β.Γ   Ναι είμαι μαζί με τον Γ.ΚΑΝΔΥΛΗ στην ανδρική και η όλη προσπάθεια είναι να μαζέψουμε το υλικό μη ξεχνάς ότι μετά από ένα υποβιβασμό πάντα το δύσκολο είναι η ανασυγκρότηση μιας ομάδας.
Πιστεύω ότι είμαστε σε καλό δρόμο. Κρατήσαμε πολλά παιδιά στην ομάδα και έχουμε τουλάχιστον δύο πολύ καλές προσθήκες από νέα παιδιά φοιτητές που ξέρουν καλό μπάσκετ και θα δώσουν το κάτι παραπάνω που χρειαζόμαστε. Σκοπός δεν είναι η άνοδος αλλά να μπορέσουμε βήμα βήμα να στήσουμε την ομάδα και σε βάθος χρόνου να προσπαθήσουμε να πραγματοιήσουμε τις όποιες φιλοδοξίες προκύψουν.


ΕΦΗΒΙΚΟ 1η ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΉ

Με πολλά εμπόδια η πληροφόρηση των αποτελεσμάτων 1ης αγωνιστικής για το εφηβικό.

Για τον πρώτο όμιλο το ΣΑΒΒΑΤΟ η ΑΣΠΙΔΑ κέρδισε τον ΕΘΝΙΚΟ με  61-51.
Την ΚΥΡΙΑΚΗ  στο τοπικό ντέρμπι ο ΓΑΣ  κέρδισε την ΑΕΚ με 58-59 με καλάθι ενός πρώην παίκτη της του ΜΑΝΑΚΑ.
Διαβάστε για το παιχνίδι αυτό  ΕΔΩ
Πηγή.http://coachnick86.blogspot.gr

Στην ΟΡΕΣΤΙΑΔΑ Ο Αρίωνας κέρδισε τη ΦΙΛΙΑ  με  52-74  .Οι αντοχές της γηπεδούχου ομάδας ήταν για τρία δεκάλεπτα. Ο Αρίωνας στο τέταρτο δεκάλεπτο με πιεστική άμυνα πολλά κλεψίματα-αιφνιδιασμούς καθάρισε το παιχνίδι.



ΣΚΟΡ: 52-74
ΔΕΚΑΛΕΠΤΑ:13-20, 17-17-, 10-12, 12-25.
ΔΙΑΙΤΗΤΕΣ: ΠΑΠΑΓΕΡΙΔΗΣ, ΠΑΝΤΕΛΑΚΗ

Γ.Σ.ΦΙΛΙΑ: (ΟΥΖΟΥΝΙΔΗΣ) ΒΝΕΤΙΔΗΣ, ΠΑΡΟΥΣΙΔΗΣ, ΠΑΡΑΣΚΕΥΑΙΔΗΣ 17(2), ΣΙΒΒΑΣ 8, ΤΣΑΝΑΚΑΣ, ΤΣΟΥΛΟΥΒΗΣ 6(1), ΚΑΡΑΓΙΑΝΝΗΣ, ΜΠΟΥΦΙΔΗΣ 4, ΚΙΗΓΜΑΣ 4, ΤΣΟΛΑΚΙΔΗΣ 4, ΠΑΣΧΟΣ 7,ΜΑΡΤΙΔΗΣ 2.

ΑΡΙΩΝ Γ.Α.Σ.: (ΠΑΠΑΔΟΠΟΥΛΟΣ) ΤΑΣΣΟΣ, ΚΑΡΙΜΠΟΒ, ΕΡΜΕΙΔΗΣ 3(1), ΚΩΤΑΝΙΔΗΣ 2, ΓΙΑΡΙΜΟΓΛΟΥ 6, ΣΑΒΒΟΥΛΙΔΗΣ 25(3), ΕΡΜΕΙΔΗΣ Π. 16(2), ΚΑΡΤΑΛΗΣ 20, ΠΑΠΑΔΟΠΟΥΛΟΣ .

Σχολιασμός  παιχνιδιού από τον προπονητή της ΦΙΛΙΑΣ  Γ.  ΟΥΖΟΥΝΙΔΗ

"ΑΠΟ ΤΗΝ ΑΡΧΗ ΤΟΥ ΠΑΙΧΝΙΔΙΟΥ Η ΟΜΑΔΑ ΤΟΥ ΑΡΙΩΝΑ ΗΤΑΝΕ ΠΙΟ ΑΠΟΦΑΣΙΣΜΕΝΗ ΚΑΙ ΕΙΧΕ ΤΑ ΗΝΙΑ ΤΟΥ ΠΑΙΧΝΙΔΙΟΥ ΜΕΧΡΙ ΚΑΙ ΤΟ ΤΕΛΟΣ. ΟΙ ΠΑΙΚΤΕΣ ΜΟΥ ΠΡΟΣΠΑΘΟΥΣΑΝ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΟ ΜΕ ΑΤΟΜΙΚΕΣ ΠΡΟΣΠΑΘΕΙΕΣ ΝΑ ΔΙΑΣΠΑΣΟΥΝ ΤΗΝ ΑΜΥΝΑ ΤΗΣ ΑΝΤΙΠΑΛΟΥ ΚΑΙ ΟΤΑΝ ΤΟ ΚΑΤΑΦΕΡΝΑΝΕ ΠΛΗΣΙΑΖΑΜΕ ΜΕΧΡΙ ΚΑΙ ΤΟΥΣ 4 ΠΟΝΤΟΥΣ.
Ο ΑΡΙΩΝΑΣ ΚΑΛΥΨΕ ΤΙΣ ΑΔΥΝΑΜΙΕΣ ΤΟΥ ΣΤΗΝ ΑΜΥΝΑ ΜΕ ΤΗΝ ΕΠΙΘΕΤΙΚΗ ΙΚΑΝΟΤΗΤΑ ΤΩΝ ΠΑΙΚΤΩΝ ΤΟΥ ΚΟΝΤΑ ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΜΑΚΡΙΑ ΑΠΟ ΤΟ ΚΑΛΑΘΙ. ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΑΜΕ ΤΟΝ ΑΡΙΩΝΑ ΜΕΧΡΙ ΚΑΙ ΤΟ ΤΡΙΤΟ ΔΕΚΑΛΕΠΤΟ, ΑΛΛΑ ΟΙ ΠΟΛΛΕΣ ΑΔΥΝΑΜΙΕΣ ΣΤΗΝ ΑΜΥΝΑ ΜΑΣ ΚΑΙ Η ΕΛΛΕΙΨΗ ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑΣ ΣΤΗΝ ΕΠΙΘΕΣΗ ΟΔΗΓΗΣΑΝ ΣΤΗΝ ΑΥΞΗΣΗ ΤΗΣ ΔΙΑΦΟΡΑΣ ΣΤΟ ΤΕΛΕΥΤΑΙΟ ΔΕΚΑΛΕΠΤΟ. ΘΕΩΡΩ ΕΠΙΤΥΧΙΑ ΤΟ ΓΕΓΟΝΟΣ ΟΤΙ ΚΑΤΑΦΕΡΑΜΕ ΝΑ ΒΑΛΟΥΜΕ 52 ΠΟΝΤΟΥΣ ΜΕ ΜΙΑ ΠΡΟΠΟΝΗΣΗ ΕΒΔΟΜΑΔΙΑΙΟΣ  ΚΑΙ ΧΩΡΙΣ ΟΥΤΕ ΕΝΑ ΦΙΛΙΚΟ. ΣΥΓΧΑΡΗΤΗΡΙΑ ΣΤΗΝ ΟΜΑΔΑ ΤΟΥ ΑΡΙΩΝΑ ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΣΤΟΥΣ ΠΑΙΚΤΕΣ ΜΟΥ ΠΟΥ ΠΑΡ ΟΛΕΣ ΤΗΣ ΔΥΣΚΟΛΙΕΣ ΠΟΥ ΑΝΤΙΜΕΤΩΠΙΖΟΥΝ ΒΡΙΣΚΟΥΝ ΧΡΟΝΟ ΝΑ ΑΣΧΟΛΗΘΟΥΝ ΕΣΤΩ ΚΑΙ ΛΙΓΟ ΜΕ ΤΟ ΑΘΛΗΜΑ ΠΟΥ ΑΓΑΠΟΥΝ. ΒΑΣΙΚΟΣ ΣΤΟΧΟΣ ΓΙΑ ΜΑΣ ΕΙΝΑΙ ΠΡΩΤΑ ΝΑ ΤΟ ΔΙΑΣΚΕΔΑΣΟΥΝ ΤΑ ΠΑΙΔΙΑ ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΩΣ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΟΣ."


ΚΡΗΝΙΔΕΣ -ΑΓ.ΒΑΡΒΑΡΑ  35-97
ΗΡΑΚΛΗΣ -ΑΣΤΕΡΑΣ          40-75
ΤΙΤΑΝΕΣ- ΠΑΝΘΗΡΕΣ   Αναβολή  .....
Πηγή και περισότερα για τα παιχνίδια αυτά.http://kavala-sports.gr/index.php/basket/tmimata-upodomis/item/4623-bomilos-premiera-efhvoi


ΚΟΡΑΣΙΔΕΣ 2η ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗ

Δύο στα δύο για την ΑΣΠΙΔΑ που πέρασε και από την ΚΑΒΑΛΑ νικώντας με  50-52 τον ΑΣΤΕΡΑ.
Καλό ξεκίνημα για τα κορίτσια του ΝΕΔΗΜ που πήραν κεφάλι από την αρχή  καταφέρνοντας να προηγηθούν και με δέκα πόντους διαφορά.
Στα τελευταία λεπτά ο ΑΣΤΕΡΑΣ έκανε μια ύστατη προσπάθεια εκμεταλλευόμενος τη χαλαρότητα που έδειξαν για δεύτερο παιχνίδι οι παίκτριες της ΑΣΠΙΔΑΣ δίνοντας του την ευκαιρία να προσπαθήσει για την ανατροπή.
Χαρακτηριστικό η έλλειψη καθαρού μυαλού από την μεριά της ΑΣΠΙΔΑΣ ενώ ήταν μπροστά 2 πόντους και κέρδισε το αμυντικό ριμπάουντ αμέσως στον αιφνιδιασμό αντί να κρατήσουν τη μπάλα και να ροκανίσουν το χρόνο επιχείρησαν σουτ τριών πόντων με άστοχη κατάληξη.
Ευτυχώς γι αυτές  η τελευταία προσπάθεια της γηπεδούχου ομάδας ήταν άστοχη.
Ευχαριστημένος γενικά από την όλη προσπάθεια πλην της τελευταίας φάσης ο προπονητής της ΑΣΠΙΔΑΣ που βλέπει την ομάδα του να κερδίζει την εκτίμηση των αντιπάλων μιας  και νωρίς νωρίς αποκτά το τίτλο του φαβορί.

ΣΥΝΘΕΣΕΙΣ

ΑΣΤΕΡΑΣ .ΠΑΡΑΣΧΟΥ 12 ΚΟΪΔΑΚΗ,ΓΚΙΩΝΗ, ΓΚΡΟΥΝΟΒΑ 6,ΚΕΧΑΓΙΑ,
ΧΑΣΑΠΗ 11,ΚΑΙΠΑΣΙΔΟΥ 7, ΚΟΣΜΙΔΟΥ 2,ΑΘΑΝΑΣΟΓΛΟΥ 8, ΓΙΑΜΑΛΙΔΟΥ 4
ΓΕΝΗΜΑΧΑΛΕΛΗ ,ΦΙΛΙΔΟΥ

ΑΣΠΙΔΑ. ΜΕΧΜΕΤ ΟΥΣΤΑ 19, ΑΡΑΜΠΑΤΖΗ, ΚΟΥΤΡΟΥΒΕΛΗ 8, ΒΟΥΔΟΥΡΗ, ΚΙΟΥΡΤ, ΧΑΤΖΗ ΧΑΛΗΛ ,ΜΑΜΑΛΙΚΑΤΖΗ 13, ΧΑΛΚΙΔΟΥ 4, ΜΠΟΝΟΒΑ 3, ΑΧΜΕΤ ΟΓΛΟΥ ,
ΑΡΑΜΠΑΤΖΗ. Ε  5 , ΕΜΔΕΡ ΣΟΥΛΕΙΜΑΝ


Νίκη για τον ΑΙΑΝΤΑ με 38-33 τη ΦΙΛΙΑ εντός και έτσι και οι δύο ομάδες μετρούν από μία νίκη και μία ήττα.



ΠΑΝΘΗΡΕΣ -ΕΝΩΣΗ  38-61
Διαβάστε. ΕΔΩ
Πηγή .http://kavala-sports.gr

Κυριακή 28 Σεπτεμβρίου 2014

ΑΝΔΡΕΣ ΑΣΠΙΔΑ -ΙΚΑΡΟΙ Κρατάει χρόνια αυτή η κολώνια !!!!!!!!!!!!!!!

 Ταιρίαζει απόλυτα το τραγούδι με τα όσα έγιναν .
Αυτή είναι η εξήγηση που μπορώ να δώσω








Ένα παιχνίδι πριν από πολλά χρόνια για το παιδικό πρωτάθλημα ΑΣΠΙΔΑ - ΠΑΝΣΕΡΡΑΪΚΟΣ  είναι η αιτία για πολλά  αστεία και τραγικά .
Δεν γίνεται σε φιλικό παιχνίδι  η κύρια ενασχόληση να είναι η θεατρική παράσταση αντί το θέαμα που προσφέρουν οι παίκτες στο γήπεδο.
Πρωταγωνιστές στο μπάσκετ είναι οι παίκτες χωρίς παίκτες μπάσκετ δεν υπάρχει μετά ακολουθούν οι υπόλοιποι.
Τώρα πως γίνεται να κλέβουν τη παράσταση άλλοι αυτό επιδέχεται μεγάλης συζήτησης.
   Πολύ δυνατό παιχνίδι σε σημείο να πιστεύουν οι λίγοι φίλαθλοι πως κρίνεται ολόκληρη κατηγορία.
Πολύ πάθος απόρροια του πρώτου παιχνιδιού αλλά και των παραπάνω που ανάφερα με αποτέλεσμα να υπάρχουν πολύ δυνατές φάσεις μαρκαρίσματα και ένα ατελείωτο πάθος για νίκη.
Από σπόντα οι ΙΚΑΡΟΙ στη Γ΄ ΕΘΝΙΚΗ θα μπορούσαν να παίζουν άνετα στη Β΄  αλλά οι επιλογές και οι αποφάσεις είναι άλλων.
Πολύ τρέξιμο πίεση σε όλο το γήπεδο ελλείψει πολλών επιλογών σε ψηλούς αλλά και μια κουραστική ζώνη άμυνας που κύριο σκοπό είχε τη νίκη και όχι τη διεξαγωγή συμπερασμάτων από  ένα φιλικό παιχνίδι.
 Ευκαιρία να ξαναδώ τους ΧΟΡΤΟΜΑΡΗ -ΠΑΠΑΔΟΠΟΥΛΟ

παίκτες που πιστεύω ότι μπορούν να δώσουν ακόμα περισσότερα στα τόσα χρόνια που τους παρακολουθώ.

Η ΑΣΠΙΔΑ είχε πολλά σκαμπανεβάσματα στο παιχνίδι της και είναι εμφανέστατη η απουσία του νεοσύλλεκτου Ν.Δενδρινού.
Είχε στιγμές που έδειξε σοβαρότητα αλλά και στιγμές που παρασυρόταν με πολλά λάθη εκνευρισμό παικτών και κακό ποσοστό ευστοχίας.
Θέλει καλύτερη και μεγαλύτερη διάρκεια στο παιχνίδι της στην δύσκολη Β΄ΕΘΝΙΚΗ που ξεκινά στις 12/10 
Όπως είπα πολύ καλό σύνολο οι ΙΚΑΡΟΙ και σίγουρα θα γίνου σπουδαία παιχνίδια στα πλαίσια της Γ΄ΕΘΝΙΚΗΣ μεταξύ ΣΚΟΠΟΥ και ΙΚΑΡΩΝ.



ΠΑΙΔΙΚΟ ΑΣΠΙΔΑ-ΑΙΑΣ




3/4 Βολές για τον ΑΙΑΝΤΑ
0/4  για ΑΣΠΙΔΑ στα τελευταία λεπτα του παιχνιδιού.
Η κοινή  λογική  λέει πως κερδίζει όποιος βάλει τη μπάλα στο πλεκτό.
Στην απόλυτη ισορροπία που επικρατούσε στο παιχνίδι μεταξύ ΑΣΠΙΔΑΣ και ΑΙΑΝΤΑ αυτό που το έκρινε ήταν το καλό ποσοστό ευστοχίας στις ελεύθερες βολές.
Τόσο απλά είναι τα πράγματα.
Πολύ σπουδαίο παιχνίδι με όμορφο και δρματικό τέλος.
Οι παίκτες των δύο ομάδων πραγματικά τα έδωσαν όλα. Κέρδισε στις λεπτομέριες ο ΑΙΑΝΤΑΣ και ταυτόχρονα  ένα μεγάλο πλεονέκτημα στη μάχη για τη πρωτιά.
Καμιά ομάδα δεν μπόρεσε να κάνει τη διαφορά στο σκορ σε κανένα δεκάλεπτο.



Μικρές διαφορές και συνεχόμενες εναλλαγές.
Πιο εύστοχοι από την περιφέρεια του ΑΙΑΝΤΑ αλλά καλύτεροι σε ρακέτα της ΑΣΠΙΔΑΣ.
Η ζώνη άμυνας που έπαιξε κατά κυριο λόγο και φαίνεται ότι είναι τελικά η προτίμηση πολλών προπονητών δυσκόλεψε πολύ τους παίκτες της ΑΣΠΙΔΑΣ. Η αυστοχία της περιφέρειάς του ήταν η λύση στο πρόβλημα μέσα στη ρακέτα.
Ότι δεν μπορούσε να κάνει στο παιχνίδι με τον ΑΡΙΩΝΑ το έκανε σήμερα με τον ΑΙΑΝΤΑ.
Αλλά για ένα ακόμη παιχνίδι τα ποσοστά των παικτών της ΑΣΠΙΔΑΣ σε ελεύθερες βολές ήταν τραγικά και της στοίχισαν μια εντός έδρας νίκη.
Ο ΑΙΑΝΤΑΣ έδειξε χαρακτήρα και πήρε μια σπουδαία εκτός έδρας νίκη .
Μπράβο σε όλα τα παιδιά για τη προσπάθεια . Ο δρόμος είναι ακόμη στα πρώτα μέτρα του και υπάρχει μεγάλη διαδρομή για να διανύσουν.