Δευτέρα 11 Σεπτεμβρίου 2017

Αρχίζουν τα όργανα . Κύπελλο το Σάββατο ...

 Ούτε πέντε μέρες για να ξεκινήσει η αγωνιστική δραστηριότητα των ανδρικών ομάδων .
Θα είναι το πρώτο χρονικά ξεκίνημα χωρίς σταματημό και αυτό γιατί θα γίνουν τρία (3) παιχνίδια κυπέλλου και αμέσως μετά ξεκινάει το πρωτάθλημα.
Καλό για τις ομάδες που δεν άλλαξαν τον βασικό τους κορμό και για εκείνες που δεν μετέχουν στον θεσμό του κυπέλλου όπως ο ΑΡΙΩΝΑΣ στον 2ο όμιλο γιατί θα έχουν περισσότερο χρόνο προετοιμασίας αλλά θα μπορούν να δούνε και πολλούς από τους αντιπάλους τους στο πρωτάθλημα.



Ξεκίνημα το Σάββατο που έρχεται 16/9/2017 συνέχεια το επόμενο 23/9/2017  και η τρίτη φάση 30/9/2017.
Για τις ομάδες που δεν πρόλαβαν να προετοιμαστούν και έχουν μεγάλους στόχους σίγουρα είναι μια πρωτόγνωρη όσο και πολύ δύσκολη στιγμή.
Γιατί οι μεγάλοι στόχοι αυτόματα βγάζουν και μεγαλύτερο επίπεδο ευθύνης και ανταπόκρισης στις προσδοκίες αλλά εδώ είναι που πρέπει να ξεχωρίζουν οι μεγάλες και αυτές που έχουν στόχους.
Είναι κοινή πεποίθηση  πως το πρωτάθλημα φέτος θα είναι ακόμη καλύτερο πιο ανταγωνιστικό και ελπίδα όλων να προσφέρει θέαμα.
Και είναι ένα από τα πολλά ζητούμενα στο Ελληνικό μπάσκετ σε κάθε επίπεδο.
Λείπει το θέαμα οι επιθετικές ομάδες οι καλοί σουτέρ. Από άμυνες και αμυντικές τακτικές δόξα τον ύψιστο δεν υπάρχει θέμα γιατί ακόμη και στους παμπαίδες μαθαίνουν να παίζουν "άμυνα ζώνης".

Σε ποιο βαθμό ετοιμότητας και ποιες είναι έτοιμες είναι ένα ζητούμενο .
Ερωτηματικό ο ΑΙΑΣ και μαζί η ΘΥΕΛΛΑ που συγκροτούν το πρώτο ζευγάρι.
Η δεύτερη έρχεται από ριζική ανανέωση και το παιχνίδι αυτό θα είναι μια καλή πρόβα.
Και ριζική ανανέωση σημαίνει νέος προπονητής νέο ΔΣ και κυρίως νέα παιδιά .Όπερ υπάρχει ο ορατός κίνδυνος όταν αρχίσουν οι υποχρεώσεις (μαθητικές φροντιστήρια) να μην είναι όλοι απίκο σε προπονήσεις. Είναι ένα μεγάλο στοίχημα για μια ομάδα που τα τελευταία χρόνια έχει πολύ καλή παρουσία στα πρωταθλήματα . Χρειάζεται πίστωση χρόνου και σίγουρα θα υπάρξει κέρδος.
Αλλά και ο ΑΙΑΣ φαίνεται να βαδίζει σε νέα ρότα. Τα κακώς προηγούμενα πειράματα φαίνεται πως έχουν τελειώσει. Και εδώ νέα παιδιά μάλλον σύμφωνα με πληροφορίες θα στελεχώσουν την ομάδα.

Ως φαβορί τόσο γιατί έχει κάνει μεταγραφές πολύ καλές όσο γιατί το θέλουν όλοι ο ΛΕΥΚΙΠΠΟΣ είναι από τα φαβορί για άνοδο αλλά πρώτα το κύπελλο. Είναι ακόμη σε φάση συγκρότηση και δεσίματος . Ουσιαστικά αυτή η ομάδα θα τρέξει και θα είναι πολύ δυνατή μετά από αρκετά παιχνίδια.

Ο ΗΡΑΚΛΗΣ ως αντίπαλος του είναι μια ομάδα της ΚΑΒΑΛΑΣ που δεν έχει στόχους αλλά πάντα θέλει να κάνει την έκπληξη.
Δύο νεανικές ομάδες με την πρώτη όμως (ΕΘΝΙΚΟΣ) να είναι πιο συγκροτημένη γιατί έχει τον ίδιο κορμό και την δεύτερη (ΣΑΝΤΑ) να είναι ένα από τα ερωτηματικά του ομίλου.
Οι πληροφορίες που έρχονται για την ομάδα του Στέλλιου κάνουν λόγο για ένα πολύ καλό σύνολο γνωστό και δουλεμένο από τον Γιώργο Κανδύλη που έχει άλλη μία καλή προσθήκη ενός φοιτητή από ΑΘΗΝΑ . Έναν παίκτη που του έταξαν πολλά και άλλες ομάδες αλλά έκλεισε στον ΕΘΝΙΚΟ.
Καλή δουλειά όρεξη από παίκτες και προπονητή και καλή συμπαράσταση από τους διοικούντες της ομάδας και είναι το καλό μείγμα για αποτελέσματα και καλό μπάσκετ.

Η ΦΙΛΙΑ δεν θα έχει πρόβλημα εάν έχει μπει σε ρυθμό με αντίπαλο τον ΑΟΚ  ενώ πολύ καλά σημάδια έδειξε ο ΑΣΤΕΡΑΣ στο φιλικό παιχνίδι με την ΑΣΠΙΔΑ που έχασε στις λεπτομέρειες.
Είναι τόσο δυνατός ή μήπως οι απουσίες της ΑΣΠΙΔΑΣ το ανέδειξαν ως υπολογίσιμο αντίπαλο .
Όπως και να έχει είναι ένα δεμένο σύνολο που φέτος θα έχει πλουραλισμός στο παιχνίδι του κυρίως επιθετικά.
Οι παραπάνω ομάδες του ΕΒΡΟΥ έδειξαν πάνω κάτω την δυναμική τους στο τουρνουά της ΘΥΕΛΛΑΣ. Η ΦΙΛΙΑ έδειξε ετοιμοπόλεμη και συνεχίζει από εκεί που έμεινε την προηγούμενη χρονιά  ο ΕΘΝΙΚΟΣ   όπως προανέφερα έδειξε ακόμη πιο δυνατός η ΟΛΥΜΠΙΑΔΑ βαδίζει και αυτή σε νέα εντελώς μονοπάτια (πουσαι ΜΑΡΙΕ ???  καλή ξεκούραση ...) .
Το ΔΗΜΟΚΡΙΤΕΙΟ  βαδίζει σταθερά και δυναμώνει και δεν πρέπει να περιμένουμε κανένα θαύμα από την ΟΛΥΜΠΙΑΔΑ.
Προγνωστικά με κάθε επιφύλαξη μπορεί να γίνουν και βλέπω ΔΗΜΟΚΡΙΤΕΙΟ , ΑΣΤΕΡΑ , ΦΙΛΙΑ ,ΛΕΥΚΙΠΠΟ  σίγουρα στην επόμενη φάση με ερωτηματικό στα παιχνίδια ΕΘΝΙΚΟΣ-ΣΑΝΤΑ και ΑΙΑΣ -ΘΥΕΛΛΑ.


Β' ΟΜΙΛΟΣ
1) Αίαντας - Θύελλα Φερών
2) Λεύκιππος - Ηρακλής Καβάλας
3) Εθνικός - Αγία Βαρβάρα
4) Φιλία - Α.Ο. Καβάλας
5) Έβρος Σουφλίου - Αστέρας
6) Δημοκρίτειο - Ολυμπιάδα

Η Β' φάση θα πραγματοποιηθεί 23-24 Σεπτεμβρίου:

 Β' ΟΜΙΛΟΣ
7) Νικητής 5 - Νικητής 1
8) Νικητής 2 - Νικητής 3
9) Νικητής 6 - Νικητής 4


Η Γ' φάση θα πραγματοποιηθεί 30 Σεπτεμβρίου - 1 Οκτωβρίου

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου