Παρασκευή 13 Ιανουαρίου 2017

ΚΥΠΕΛΛΟ

Καλή χρονιά σε όλους.
Καλή μπασκετική χρονιά  κυρίως και καλά μυαλά σε όλους.
Ο καιρός φαίνεται ότι μας έκανε το χατήρι και είδαμε μια άσπρη μέρα τελικά.
Λίγο οι άδειες των εορτών λίγων οι γιορτές τα οικογενειακά τραπεζώματα το χιόνι το πολικό ψύχος με τον τρελό αέρα εδώ στην ΞΑΝΘΗ και ήταν μια σπουδαία ευκαιρία για χαλάρωμα.
Χρωστώ μια ανάρτηση από το παιχνίδι κυπέλλου ή καλύτερα τα αποτελέσματα από τα παιχνίδια κυπέλλου που λίγο πολύ τα γνωρίζεται καλύτερα .
Για την συνέχεια έχουμε συνέχιση της διακοπής των πρωταθλημάτων όπως φαίνεται από την ΕΚΑΣΑΜΑΘ που σημαίνει ξεκούραση για όλους.
Από τα αποτελέσματα κυπέλλου σίγουρα το πιο σπουδαίο αποτέλεσμα είναι η νίκη του ελλειπή ΑΡΙΩΝΑ μέσα στην ΘΥΕΛΛΑ. Ελλείψεις είχε και η γηπεδούχος ομάδα αλλά αυτό δεν είναι δικαιολογία. Ουσιαστικά και οι δύο ομάδες επιβεβαιώνουν με τον καλύτερο τρόπο την άποψή μου ότι φέτος είναι χρονιά αστάθειας με πολλά σκαμπανεβάσματα.Ο  ΑΡΙΩΝΑΣ γιατί δεν έχει βρει ρυθμό και σύνδεση μεταξύ των παικτών του και έχει αυτά τα σκαμπανεβάσματα  και η ΘΥΕΛΛΑ γιατί έχει κολλήσει στο μοτίβο να πρωταγωνιστεί σώνει και καλά  . Μήπως θα πρέπει να σκεφτούν λίγο διαφορετικά  και να δώσουν ευκαιρίες στους μικρούς τους έτσι ώστε να μην νιώθουν απογοήτευση αυτοί και παραγκωνισμένοι??? . Κάποια στιγμή οι μεγάλοι θα μεγαλώσουν περισσότερο και θα δημιουργηθεί μεγάλο κενό (βλέπε Αγ. Βαρβάρα) και οι λύσεις θα είναι επώδυνες  και αναγκαστικές.
Αυτό το κόλλημα με την βαθμολογική κατάταξη πρέπει να ξεπεραστεί.

Αυτό που μετράει σε επίπεδο πόλης (ΞΑΝΘΗ) είναι  η πρόκριση του ΑΡΙΩΝΑ μαζί με τον ΛΕΥΚΙΠΠΟ στην επόμενη φάση .Δύο ομάδες από την ίδια πολη που έχουν την δυνατότητα να είναι αυτές το ζευγάρι των τελικών από τον δεύτερο όμιλο. Εντάξει το φαβορί είναι ο ΓΣΕ  αλλά η συμμετοχή σε ένα F4 δεν είναι λίγο.
Μένει μια αγωνιστική ακόμη για να βγούνε τα ζευγάρια των τελικών.
Ο ΛΕΥΚΙΠΠΟΣ κέρδισε την εφηβική ομάδα του ΑΣΤΕΡΑ που με την σειρά του κέρδισε τις εντυπώσεις .
Μια πολύ καλή εφηβική ομάδα που εάν έπαιζε στο τοπικό πρωτάθλημα σίγουρα θα ήταν μεταξύ των πρώτων πάλεψε τουλάχιστον τρία δεκάλεπτα και κόντραρε  στα ίσια έναν αντίπαλο που είχε την εμπειρία σαν όπλο του. Όσοι είδαν το ματς θα πρόσεξαν όμως μια σημαντική λεπτομέρεια. Μπορεί η εμπειρία των παλιών του ΛΕΥΚΙΠΠΟΥ να μέτρησε πολύ αλλά την ώθηση και το "καθάρισμα" του παιχνιδιού έχει την σφραγίδα του μικρού της Μάριου Τσίλογλου .Θα μπορούσαν να είναι ακόμη καλύτερα εάν και οι υπόλοιποι μικροί είχαν περισσότερη συμμετοχή. Εντάξει μετράει το αποτέλεσμα κλπ κλπ αλλά τα τελευταία χρόνια μόνο αυτό μετράει και από παραγωγή μηδέν την ίδια στιγμή που ταλέντα της πόλης και κάθε πόλης  για να μπορέσουν να αναδειχτούν πρέπει να φύγουν μακρυά.
Και είναι ωραίο να βλέπεις νέα παιδιά να παίρνουν ηγετικό ρόλο στις κρίσιμες στιγμές.
Ο ΑΣΤΕΡΑΣ  που τα τελευταία δύο χρόνια λειτουργεί με τον καλύτερο τρόπο (έτσι όπως πιστεύω εγώ) έδειξε στο γήπεδο γιατί έχει μέλλον σαν ομάδα και κυρίως γιατί η εφηβική του ομάδα έχεις τις επιτυχίες. Δύο χρόνια οι "μικροί" της ομάδας είχαν το προνόμιο (επιλογή της ομάδας) να παίζουν στην ανδρική ομάδα να ψήνονται και να κερδίζουν μέρα την μέρα την καταξίωση.
Ο στόχος που έχει η ομάδα πιστεύω ότι πρέπει να είναι στόχος κάθε επαρχιακής ομάδας.
Αυτό το μοντέλο στις μεγάλες κατηγορίες είναι ως αρχή και στον ΑΡΧΕΛΑΟ ΠΙΕΡΙΚΟ.
Μια από τα ίδια στην πόλη μας και για τον ΑΡΙΩΝΑ που τα τελευταία χρόνια δίνει πολλές ευκαιρίες στους νέους.
Αυτός είναι και ο στόχος της διοίκησης του ΛΕΥΚΙΠΠΟΥ .Μετά την λήξη του παιχνιδιού ΛΕΥΚΙΠΠΟΣ-ΑΣΤΕΡΑΣ το θέμα συζήτησης ήταν η συμμετοχή στις ανδρικές ομάδες όλων των μικρών και στον ΛΕΥΚΙΠΠΟ που ακόμη δεν έχει την υποδομή για να στελεχώσει πλήρως την ομάδα του με δικ΄΄η του παραγωγή σύμφωνα με τους διοικούντες έχουν βάλει στόχο στα επόμενα χρόνια να υπάρχουν δύο τρεις μεγάλοι ηλικιακά με εμπειρία και μπασκετικό ήθος έτσι ώστε να λειτουργούν σαν δάσκαλοι στο παρκέ και οι υπόλοιποι να είναι μικροί ηλικιακά.
Θα ήταν ευχής έργο κάποια στιγμή στο σύνολο των ομάδων της πόλης μας (ΞΑΝΘΗ) οι μικροί να παίρνουν περισσότερες ευκαιρίες .