Σάββατο 17 Μαρτίου 2018

Kκύπελλο ΕΚΑΣΜΑΘ. 18/03/2018



Έφτασε και ο τελικός κυπέλλου . Αύριο λοιπόν στις 12,00 το μεσημέρι στο κλειστό της Κομοτηνής θα αναμετρηθούν ίσως οι δύο καλύτερες ομάδες της κατηγορίας. Η ομάδα των φοιτητών το ΔΗΜΟΚΡΙΤΕΙΟ  που πρώτη φορά στην σύντομη ιστορία είναι στον τελικό. Και η ομάδα του ΛΕΥΚΙΠΠΟΥ που για δεύτερη χρονιά δίνει το παρών. Την προηγούμενη χρονιά ο ΛΕΥΚΙΠΠΟΣ έχασε στις λεπτομέρειες από τον ΓΣΕ στον τελικό.
Φέτος δείχνει να είναι έτοιμος για την κατάκτηση του τροπαίου.Είναι κάτι που το θέλουν πολύ στον ΛΕΥΚΙΠΠΟ .
Σύμφωνα με τα μέχρι τώρα αποτελέσματα και των δύο ομάδων την αγωνιστίκή τους παρουσία αλλά και το αποτέλεσμα στο μεταξύ τους παιχνίδι φαίνεται πως ο δυνατός είναι η ομάδα της Ξάνθης.
Πάντα όμως και ας είναι τόσο κοινότυπο σε ένα παιχνίδι τελικού η λογική η στατιστική μένει πίσω.
Και αυτό γιατί η ομάδα των φοιτητών που τόσα άλλαξε στο τοπικό μας πρωτάθλημα (σε νεώτερη ανάρτηση θα προσπαθήσω να καταθέσω τα θετικά που προσφέρει μια τέτοια ομάδα) διψάει για διακρίσεις. Δεν μπόρεσε να πετύχει την άνοδο τη χρονιά που πέρασε στον τελικό με τον ΓΣΕ . Φέτος δεν είναι τόσο δυνατή ομάδα σε αντιστοιχία με την προηγούμενη χρονιά αλλά η δίψα για επιτυχίες είναι το μεγάλο κίνητρο.
Είναι σπουδαίο από κάθε άποψη η παρουσία των δύο ομάδων στον τελικό. Πρόσθεσαν μια νέα δυναμική σε ένα καλό τα τελευταία χρόνια τοπικό πρωτάθλημα. Με την συνολική τους προσπάθεια έδειξαν τον δρόμο για τους υπόλοιπους. Να θυμίσω τι τόνισε ως σημαντικό στοιχείο ο προπονητής του ΑΡΙΩΝΑ Χ.Παπαδόπουλος. "Ο επαγγελματισμός"του ΛΕΥΚΙΠΠΟΥ είναι που κάνει τη διαφορά συν φυσικά με την μεγάλη ποιότητα των παικτών του.  Θα μου πείτε πως επένδυσαν πολλά και πήραν αυτό το υλικό. Μαγκιά τους τους απαντώ. Αν μπορούν και οι υπόλοιποι ας το κάνουν. Γιατί δεν είναι μόνο οι επενδύσεις σε υλικό είναι και η όλη φιλοσοφία που κάνει τη διαφορά . Και το έχει ο ΛΕΥΚΙΠΠΟΣ . Όπως και άριστο επίπεδο οργάνωσης έχει και το ΔΗΜΟΚΡΊΤΕΙΟ. Και δίκαια λοιπόν πρωταγωνιστούν και βρίσκονται στο τελικό.
Ελπίζω η ΕΚΑΣΑΜΑΘ  να μπορέσει να προβάλει όπως πρέπει τον θεσμό γιατί έτσι θα δείξει ότι σέβεται τις προσπάθειες που κάνουν αυτές οι ομάδες. Θα πρέπει να ετοιμάσει  μια καλή γιορτή φιέστα που θα τιμά το τοπικό μπάσκετ.

Τετάρτη 14 Μαρτίου 2018

Κυριακή 11 Μαρτίου 2018

ΛΕΥΚΙΠΠΟΣ-ΑΡΙΩΝΑΣ

Δεύτερο μεταξύ τους παιχνίδι για φέτος . Νικητής ο ΛΕΥΚΙΠΠΟΣ με 77-42.
 Για το παιχνίδι θα σταθώ μόνο στο πρώτο δεκάλεπτο γιατί μόνο εδώ υπήρχε μια κόντρα μεταξύ των δύο ομάδων. Από το δεύτερο δεκ΄σλεπτο και μετά η διαφορά ήταν εμφανής .Απόδειξη τα δεκάλεπτα
19-10, 37-22 (18-12),59-32 (22-10),77-42 (18-10). Στις παρενθέσεις τα επιμέρους σκορ των δεκάλεπτων.
Εκεί που θα σταθώ είναι να βρω τις διαφορές και τα κοινά σημεία των δύο ομάδων της πόλης μας.